Megteremteni a visszajelzés kultúráját - tényleg ezt akarod?

October 26, 2016

Ha más embereket a vezető arra akar rábírni, hogy fogadják a visszajelzéseket, akkor a vezetőnek magának is erre nyitottnak kell lennie. Érdemes átgondolni ezt a következményt, mielőtt esetleg az emberek észrevennék a vezetőn, hogy kivonja magát az alól, amit másoktól viszont megkíván.

 

Egy nagy, globális szolgáltatási cégnél a visszajelzés kultúrájának megteremtése volt napirenden. Az elmúlt két évben szinte minden értekezleten, tréningen az őszinte visszajelzés fontossága volt a téma. Mindenkitől elvárták, hogy nyitottak legyenek a visszajelzésre, még a vezérigazgató is - hívjuk most Trevornak -  elmondta, az ajtaja mindig nyitva áll a visszajelzésre. Tényleg így gondolta?

 

Nemrégiben a vállalat egy stratégiai döntésre készülődött. Joan egy tapasztalt munkatárs olyan információval rendelkezett, ami befolyásolta volna a döntést. Bizotsítani szerette volna, hogy a válllalat felső vezetése birtokában van az információnak, mielőtt döntenek. Ezért lehetőséget kért a meghozni kívánt döntéssel kapcsolatos visszajelzést adni. 

 

Joan elsőként megpróbált a özvetlen felettesével Ronnal beszélni, aki egyszerűen figyelmen kívül hagyta a kérését, sűrű utitervére hivatkozva. A döntés érzékeny mivolta miatt, amelyben sok belső politikai tényező is szerepet játszott,  alapos megfontolás után, Joan közvetlenül Trevort, a vezérigazgatót kereste meg. Két hónapon át végül egy videokonferenciára kapott időpontot. A megbeszélt időpontban Trevor nem jelent meg, mivel megváltozott az utiterve, amiről nem értesítette Joant.

 

A következő ísérlet előtt pár órával Trevor törölte a megbeszélést arra hivatkozva, hogy Ronnal, a közvetlen felettessel beszéljen Joan először. Miért nem rögtön ezzel kezdte? Miért nem adott a közvetlen vezető alkalmat a beszélgetésre? Büntetésképpen, a teljes információ hiányában meghozott döntéssel millió Eurós nagyságrendű veszteséget szenvedtek. Nemsokkal ezután Joan otthagyta a szervezetet. Azt gondolhatjuk, sem Joan, sem Ron, sem Trevor nem viselkedett profin. Meglepő lenne hallani, melyik nagyhírű gyorsan növekvő globális piacvezető vállalatnál történt az eset. Ez megtörténhetett volna az Önök vállalatánál is? 

 

Tanulság: #1 A tisztességes elutasítás többet ér, mint a hitegetés.  #2 Ha az embereket arra bírjuk, hogy fogadják a visszajelzéseke, nekünk magunkat kell először is példát mutatni és ezt fenn is kell tartani. Máskülönben az integritásunk a tét.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Megteremteni a visszajelzés kultúráját - tényleg ezt akarod?

October 26, 2016

1/1
Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

© 2018 by Custwell Consulting